utvald bild
15maj

Sunshine

Sunshine
Sunshine

Originaltitel: Sunshine
Speltid: 107min
Regi: Danny Boyle
Genre: Sci-Fi/Äventyr/Thriller
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0448134/

Handling

Icarus II är farkosten som 50år in i framtiden ska tända solen med en massiv bomb. Detta är den sista chansen att rädda mänskligheten, efter att det första försöket av någon mystisk anledning misslyckats. 8 astronauter får uppleva den fysiska och psykiska påfrestningen av att rädda mänskligheten och att flyga in i den döende solen.

Sunshine kommer ifrån skaparna av 28 days later och Trainspotting. Detta var en intressant film som samtidigt lämnar en med blandade känslor. Vissa av skådespelarna gör rollerna riktigt bra, samtidigt som några inte är något vidare. Handlingen känns intressant samtidigt som den saknar delar här och där. Men faktumet att den får en att sitta fascinerad gör att detta är en riktigt skaplig film.

[rating:6.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.