utvald bild
27maj

Semi-Pro

Semi-Pro
Semi-Pro

Originaltitel: Semi-Pro
Speltid: 98min
RegiKent Alterman
Genre: Komedi/Sport
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0839980/

Handling

Tropics är det lilla amatör basketlaget från Flint Michigan som har stora drömmar. Ägaren-spelaren-coachen Jackie Moon (Will Ferrell) gör allt för att uppfylla lagets drömmar om NBA. Den förre detta NBA spelaren Monix (Woody Harrelson) kommer oväntat in i laget för att visa vad som krävs när amatörligan och NBA ska slås ihop.

Det finns vissa aspekter av den här filmen som jag verkligen gillar. Det första är något av en ”Torsk på Tallin-feeling”, det vill säga äkta drama på ett komiskt sätt. Det andra är alla dom oväntade kommentarerna ala Will Ferrell. Annars är det kanske typiskt en Will Ferrell-komedi. Jag gillar också insatserna av Woody Harrelson och André Benjamin.

[rating:6.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.