utvald bild
11feb

Open-source

Det är lite smått underhållande att se hur det fungerar i open-source svängen. Eftersom man startade WP-Support så blev det också att man kom in i det hela lite mer. Om det är något open-source världen är dålig på så är det organisation. Visst kanske lite förståeligt i och med att det handlar om folk från alla jordens hörn som hjälps åt. Men oförmågan att kommunicera direkt är skrattretande.

Jag började med att översätta WordPress men upptäckte inte först att poEdit inte riktigt klarade av att hitta dom nya strängarna att översätta och lite andra småbuggar som orsakade problem. Trots detta så är det ingen av dom insatta översättarna som påpekar detta. Utan det verkar vara något slags inåtvänt ”race” istället. Man skapar med andra ord egna språkfiler istället för att hjälpas åt osv. Knepigt att folk ska vara så tjockskalliga när man bara försöker göra något för andra användare av WordPress.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.