utvald bild
8feb

Man får vad man betala för?

Ja så är det oftast, speciellt när man tittar på webbhotell. Har ju på senare tid hållit på mycket med WordPress i och med starten av WP-Support Sverige. Nu skulle jag vilja varna folk som tänkt köra WordPress och ska köpa nytt webbhotellspaket. Passa dig för att ta det billigaste alternativet, du förlorar oftast på det i slutändan.

Ett tokexempel är web10 som verkar vara populärt mycket pga priset, men tittar man lite närmre så är det kanske inte så billigt trots allt. Web10 har t.ex satt PHP minnesgränsen till 8mb, vilket innebär att plugins kan du glömma att köra eller ja i alla fall fler än två.

Memory_limit är satt till 8MB (memory_limit = 8M). Det är möjligt att köpa till en gräns på 16MB som memory_limit i stället för de 8MB som är standard. Detta kostar 108:- per år. Kontakta supporten.

Till och med 16mb är snålt, men som sagt man får vad man betalar för. Tycker ändå att detta borde web10 gå ut med mer öppet. Istället för att kunder ska bli missnöjda när dom ser att dom knappt kan använda sitt webbhotell.

Sen skulle jag kunna gå in på det här med ”fri trafik” men det borde alla veta att det finns det inget som heter.

Välj ett webbhotell som inte snålar på gränserna och fortfarande är relativt billiga. T.ex Binero

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.