utvald bild
20jan

The Lookout

The Look Out
The Look Out

Originaltitel: The Lookout
Speltid: 99min
Regi: Scott Frank
Genre: Drama/Thriller
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0427470/

Handling

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) är en high school atlet med framtiden för sig, vännerna, tjejerna och ishockeyn. Men en mörk natt med vännerna i Chris cab ska förändra allt, en olycka som sätter allt ur spel. Nu tvungen att lära sig mycket på nytt så hamnar Chris ofta i konstiga situationer. Samtidigt försöker han klara sig själv genom att försörja sig på att jobba som vaktmästare på en liten bank. Något som kommer att vända upp och ner på hans liv igen när han träffar Gary.

Detta är en väldigt gripande och sorgsen berättelse om hur livet kan se ut efter en svår olycka, om utanförskap och svårigheten att hitta tillbaka till sitt liv. Jag gillade Joseph Gordon-Levitt redan när han var med i “Tredje klotet från solen”, nu har jag sett två dramatiska filmer med Joseph och han växer för varje gång. Jeff Daniels gör en riktigt bra roll som den blinda Lewis. Filmen saknar kanske det där sista lilla för att bli en riktig storfilm, men sevärd är den alla gånger!

[rating:7.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.