utvald bild
12okt

Evan Almighty

Evan Almighty
Evan Almighty

Originaltitel: Evan Almighty
Speltid: 95min
Regi: Tom Shadyac
Genre: Komedi
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0413099/

Handling

Evan Almighty, uppföljaren på Bruce Almighty. Evan (Steve Carell) är precis på väg att starta sitt nya liv som kongressledamot. Med ett nytt hus, nya medarbetare och ett nytt jobb så känns allt på plats för Evan, men när han blev vald som ledamot så blev han det med slogan ”Jag vill ändra världen”. Nu har han fått stöd från oväntat håll. En morgon uppenbarar sig nämligen gud (Morgan Freeman) med en ny uppgift till Evan. Han ska ”ändra världen” genom att bygga en ny ark. Är det dags för en ny syndaflod?

Jag tycker nog denna är något bättre än Bruce Almighty, mycket för att jag tycker Steve Carell känns som bättre lämpad för rollen som ”Almighty”. Rollbesättningen runt om känns mer solid också. Filmen har ett bra flyt och har många roliga scener. Wanda Sykes piffar upp med sina kvicka kommentarer. En mysig komedi som nog passar hela familjen.

[rating:6/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.