utvald bild
1jul

iPhone – modefluga eller revolution?

iPhone

Att det är en av marknadens mest hypade prylar just nu är det ju inget snack om, men är det bara en modefluga eller verklig revolution? iPhone släpptes i dagarna i USA vilket säkert inte undgått någon teknikintresserad. Apple är duktiga på en sak i min mening, det är att sälja. Men frågan är om hysterin verkligen är i proportion till produkten? Jag tycker nog inte det. Känns lite som man känner igen hysterin från när Apple släppte iPod, som skulle vara en så revolutionerande produkt. Men i själv verket var det en vanlig mp3-spelare (inte ens snygg, och stor som en tegelsten).

iPhone är snygg, det ska jag inte slänga under stolen men det verkar vara det ända. Att använda pekskärm på detta viset känns inte helt rätt heller. Det verkar kräva en viss fingerfärdighet och pillrigt ser det ut. Visst ser det snyggt och flashigt ut, men i längden? Har en känsla av att denna slags navigering tillslut gör en galen. Inte nog med det så kräver en pekskärm en viss yta som i sin tur gör telefonen för stor.

Jag kanske låter väldigt kritiskt nu vilket jag säkert får höra av ”Apple-fansen”. Men faktum är att telefonen har inga speciellt imponerande specifikationer för att vara så hypad som den är. När telefonen väl släpptes så radade nackdelarna snabbt upp sig. Som exempel i IDG’s artikel här.

Den gör sig säkert snygg i handen, men i byxan och örat så säger jag överhypad modefluga!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.