utvald bild
25jun

Ghost Rider

Ghost Rider
Ghost Rider

Originaltitel: Ghost Rider
Speltid: 114min
Regi: Mark Steven Johnson
Genre: Action/Fantasi/Thriller
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0259324/

Handling

Johnny Blaze (Nicolas Cage) är uppvuxen på en karneval där han med sin far blivit en omtyckt stuntman på motorcykel. Allt förändras den dag 17-åriga Johnny får reda på att hans far har långt skriden cancer. Som om inte det vore nog så får Johnny besök utan djävulen (Peter Fonda) som ofrivilligt tvingar honom skriva på ett kontrakt som betyder att han blir djävulens prisjägare, en Ghost Rider. Djävulen väljer att använda sitt kontrakt för att flera år senare besegra sin onda son Blackheart (Wes Bentley) som försöker ta över världen.

Det finns två delar av Ghost Rider som drar i betyget. Först och främst så är det en väldigt snyggt gjord film, där dom flesta scenförändringarna är väldigt snyggt gjorda. Något som gör att filmen får ett väldigt bra flyt. Det andra är att storyn är som ett såll, dvs mycket hål som gör handlingen ofullständig. Trots detta en rätt underhållande film på sina plan, och inga direkt dåliga skådespelare heller. Förutom Nicolas Cage så ser man bl.a Donal Logue, Eva Mendes & Matt Long.

[rating:5.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.