utvald bild
5maj

Driving Lessons

Driving Lessons
Driving Lessons

Originaltitel: Driving Lessons
Speltid: 98min
Genre: Komedi/Drama
Regi: Jeremy Brock
IMDb: http://us.imdb.com/title/tt0446687/

Handling

Ben (Rupert Grint) är en blyg pojke i dagens England, hårt driven av sin kristna mor Laura (Laura Linney). Laura gör allt för att hennes familj ska vara den perfekta kristna familjen. Här böjs inga gränser ens en millimeter. När Ben en dag blir tvungen att skaffa sig ett jobb hos en pensionerad skådespelerska (Julie Walters) hittar han oväntat en vän som kommer vidga hans vyer utanför det egna kristna hemmet.

En charmig komedi så som bara britterna kan göra dom. Känns som en film som skulle kunna ligga väldigt när tillhands verkligheten. Bra och rolig rollbesättning rakt igenom. Filmen gör sig rätt så bra på ett sådant sätt att den korsar två olika livsstilar, vilket också gör de dramatiska delarna spännande. Detta är en sådan film som man kan gå ifrån med ett leende på läpparna. Dock ska det sägas att detta nog är mer av en familjefilm än något annat.

[rating:5.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.