utvald bild
1nov

Ubuntu – Ett enklare linux

Ubuntu

Har du någon gång funderat på om det verkligen finns något vettigt alternativ till Microsoft Windows, eller kanske inte har lust att lägga tusenlappar på ett operativsystem? Jag har då tänkt tanken många gånger. I och med ett nytt datorköp och en massa windowskrångel så åkte Ubuntu in på den gamla datorn av bara farten.

Ska väl erkänna att jag inte är helt borta när det gäller linux. Har testa några olika varianter förut för att testa. Har inte kommit så långt med någon linuxversion förut, av den enkla anledningen att det har varit för krångligt att göra den simplaste inställningen.

Men vill man testa på en relativt enkel linuxversion så ska man testa Ubuntu! Det mesta görs av automatik. Med några enkla klick kan man få upp bibliotek direkt i datorn där du enkelt kan installera över 20.000 program och tillägg.

Ubuntu ”desktop” skivorna är så kallade live-cds, man kan med andra ord testa operativsystemet utan att installera något alls på datorn. Man kör helt enkelt allt direkt från skivan. Bara att starta datorn med din Ubuntu skiva i. Tycker man att det är jobbigt med ett engelskt system så kan du vara lugn, det går att få det mesta på svenska.

Tycker man sen att något verkar krångligt eller har problem med något så finns det många bra ställen att hitta hjälp på. Bl.a så finns Ubuntu-forum på svenska, bra Wiki på svenska eller den officiella hemsidan för Ubuntu www.ubuntu.com.

Ladda ner Ubuntu Desktop för

Beställ din Ubuntu CD gratis från ubuntu.com

Bra att ha länkar:

Testa på och ha det så kul!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.