6okt

Varning för Pixmania!

Här kommer min officiella varning för onlinebutiken pixmania!

I och med att jag började bygga min nya dator så beställde jag en hårddisk från pixmania för 1016kr. Eftersom det oftast blir billigast så betalade jag med mitt visa-kort. Så snart jag märkte att deras leveranstider skulle bli extrema (inte alls enligt angivet på deras sida) så valde jag att häva köpet. Ringer upp kundtjänst och ber om att få häva köpet, det ska inte vara några problem eftersom varan inte ens gått till packning. Pengarna lovar dom att sätta tillbaka in på mitt konto inom 3 bankdagar.

När jag till min stora förvåning ser att hårddisken i alla fall gått iväg från deras lager dagen efter så ringer jag upp igen. Det visar sig att mitt köp fortfarande är aktivt, trotts att jag suttit och avbeställt den dagen innan. Nu får jag reda på att jag måste än en gång häva köpet och sen inte ta emot paketet när det kommer. Får även veta att det kan ta upp till 10 dagar innan jag får pengarna tillbaka pga att paketet måste gå tillbaka först.

När paketet sen 5 dagar senare dyker upp på mitt utlämningsställe så går jag direkt dit och ber att paketet ska skickas tillbaka omgående. Dom skriver ut en returblankett och skickar direkt tillbaka paketet. Jag kan själv följa paketet via posten och ser att det anländer till Arlanda redan dagen efter.

Efter ytterliggare en vecka har jag inte hört något så jag ringen än en gång upp pixmanias kundtjänst. Dom påstår att något paket har inte gått tillbaka fast jag redan vet att det gått tillbaka. Eftersom inkompetensen verkar hög på pixmanias kundtjänst så ber jag att få prata med någon ansvarig. Men det gick tydligen inte, gissar på att dom har regler eller något annat dumt som hindrar en från det.

När jag äntligen får verifierat att paketet finns i deras lager igen så berättar dom på kundtjänst att en förfrågan på återbetalning är skickad till deras ”ekonomiavdelning” och att ett besked kommer snarast till min mail. 5 dagar senare och jag har fortfarande inte fått något besked.

Fortfarande utan återbetalning nästan en månad senare så funderar jag nu på att i ren princip polisanmäla Pixmania gentemot Konsumentköpslagen. Minns jag inte fel så ska pengar som förskottsbetalats betalas tillbaka inom skälig tid efter hävt köp. En månad är då fan ingen skälig tid!

Nej som sagt, akta er för skitföretaget Pixmania. Inget är seriöst där när något strular eller går fel, inte den minsta vilja att hjälpa sina kunder har dom heller.

VARNING! för Pixmania!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.