utvald bild
12sep

Datormontering

Efter att jag hade fått alla delar i fredags (väntade på en disk pga Pixmanias slarv) så började jag glatt montera min nya dator. Det gick smärtfritt att montera allt och jag fick ordning bra på sladdar osv för bästa luftgenomflöde. Sen började problemen! Efter att ha installerat windows så började datorn helt plötsligt utan anledning att sätta sig i något skumt väntläge som inte gick att ta sig ur. Detta gjorde att många av installationerna blev helt förstörda.

Efter att ha felsökt febrilt i två dagar så hittar jag till slut problemet. Moderkortet (MSI K9N Ultra-2F (601-7250-040)) är feltillverkat. http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=100766.0

Affected Boards:
K9N Ultra-2F (601-7250-040)

Just mitt moderkort. MSI har alltså inte dragit tillbaka felande moderkort, vilket jag tycker är smått otroligt och rätt taskigt mot blivande kunder. Dom tycker istället att man direkt när man köpt kortet ska skicka det till holland för reklamation, det är man inte speciellt sugen på när man bygger en ny burk. Man kan leta hur mycket man vill bland specifikationer hos MSI utan att hitta någon som helst information om problemet. Vill man upptäcka det måste man besöka ett supportforum som inte ens tillhör den officiella MSI-supporten (det vill dom gärna klargöra högljudt). Man ska väl inte behöva luska runt i ett supportforum innan man handlar ett moderkort.

Nej tack, något mer skit från MSI blir det inte för min del. Jag kommer nu istället att byta upp mig till ett ASUS. Slutsatsen blir alltså; akta er för MSI, risken är att man får feltillverkade grejer som MSI struntar i att dra tillbaka.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.