utvald bild
5sep

Butiker online och leveranstider

I och med att jag beställde en ny kamera och ny dator så la jag 6st olika ordrar i fem olika butiker vid nästan exakt samma tidpunkt (inom 15min). Alla butiker hade respektive vara/varor i lager. Det ska bli intressant att se vilka som kommer att leverera snabbast och hur dom håller sina utsatta leveranstider. Slarvar posten så ser jag det via deras logistiktjänst.

Butiker:

Pixmania (2st ordrar)
Komplett
SHG
inWarehouse
IT-shoppen

Mest intressant blir det nog att se om Pixmania klarar att hålla vad dom lovar. Nämligen leverans inom 48tim. Har haft strul med dom tidigare, men tänkte att jag ger dom en ny chans då det var 3år sen jag la senaste ordern där.

Inwarehouse säger 1-3 dagar, det paketet är redan i stan så dom kommer att ha levererat på ca 36tim.

Komplett anger ”omgående leverans” men har även dom skrivit 1-3 dagar i sina hjälpfiler.

SHG skickar varorna från sitt lager i Danmark samma dag som ordern är lagd, där har posten varit aningen slöa vad det ser ut som nu. En stor nackdel med SHG är att dom emot Europeiska VISA-avtal ändå tar ut en kort avgift på 2.10% av inköpspriset vid kortbetalning. Nu fick man istället där välja att ta postförskott för att inte bli ruinerad.

IT-shoppen har fått en del dålig kritik, men ändå inte tillräckligt för att avskräcka mig. Det är upp till bevis. IT-shoppen anger att det ”normalt tar leveransen 24 timmar”.

Av vad postens logistiksök säger än så länge så är det bara ett paket som levereras idag, dvs ca 24-36 efter beställning.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.