utvald bild
6aug

Saving Face

Saving Face
Saving Face

Originaltitel: Saving Face
Speltid: 91 min
Genre: Komedi,Drama,Romantik
Regi: Alice Wu
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0384504/

Handling
Den kines-amerikanska doktorn Wil (Michelle Krusiec) blir en dag överaskad av att se sin gravida mamma (Joan Chen) på trappan till sitt hus. Nu måste Wil hjälpa sin mamma att rädda ansiktet för den tabu som finns inom det kinesiska samhället i att vara gravid och ogift. Samtidigt måste Wil och hennes mamma jobba med att Wil vill komma ut som lesbisk. Något hennes mamma vetat länge men blundat för. Allt blir en stor kulturkrock av kärlek humor och erkännande.

Saving Face, kulturchock med värme. Man kan inte tycka annat än att denna filmen är underbar. Den är verkligen gjord med värme. Det märks att det inte är en ”riktig” amerikan som gjort filmen, det blir liksom inte för mycket utan alldeles lagom, sådär så det bara flyter på. Att man också tar det här med kinesisk tabu med humor gör den bara ännu bättre. Som första gångens regissör så har i varje fall Alice Wu vunnit mitt hjärta.

[rating:7.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.