utvald bild
5aug

Poseidon

Poseidon
Poseidon

Originaltitel: Poseidon
Speltid: 99 min
Genre: Drama,Thriller
Regi: Wolfgang Petersen
IMDb: http://imdb.com/title/tt0409182/

Det är nyårsafton, en lyxkryssning med Poseidon, havets gud. Allt är som det ska för en perfekt nyårsafton på havet när fartyget plötsligt kapsejsar av en enorm tidvåg. Med fartyget upp och ner så gäller det nu för dom överlevande att hitta en väg ut. Lättare sagt än gjort? I rollerna ser vi bland annat Kurt Russell, Josh Lucas, Richard Dreyfuss och Jacinda Barrett

Poseidon, 2000-talets Titanic? Nja riktigt någon Titanic är det inte, men jag tycker nog att den har fått oförtjänt dålig kritik. Man ska naturligtvis ha i baktanken att det är en ”katastrof”-film med allt vad det innebär, men underhållning är det och välgjord sådan också. Många snygga scener, man ser att det är en påkostad film. Skådespelarinsatserna är helt ok. Är man sugen på denna typen av film så tror jag inte man blir besviken.

[rating:5.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.