utvald bild
3aug

Find Me Guilty

Find Me Guilty
Find Me Guilty

Originaltitel: Find Me Guilty
Speltid: 125 min
Genre: Brott,Drama,Komedi
Regi: Sidney Lumet
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0419749/

Handling

En verklighetsbaserad berättelse om Jack DiNorscio som i USA’s största maffia-rättegång väljer att försvara sig själv. Jack DiNorscio (Vin Deisel) en smågangster med maffiabakgrund åker en dag fast i ett stort FBI-tillslag, tillsammans med många av hans barndomsvänner och mafiosos. I rätten bestämmer han sig mot allas förståelse att vara försvarsadvokat åt sig själv. Något som kan bära eller brista för både honom och hans maffiabröder. Som den skämtare och ”wiseguy” han är så triggar han alla i rättssalen. I rollerna ser vi även Peter Dinklage, Alex Rocco och Ron Silver.

Find Me Guilty, en mafioso på styva linan. Jag ska börja med att säga att jag är inte mycket för ”maffia”-filmer annars, men med Vin Deisel i sin bästa roll och de kvicka komiska inslagen så blir detta en riktigt skön rulle. Man lyckas även få fram den något komiska familjementaliteten hos maffiafamiljerna här. Än en gång måste ja påpeka att det är Vin Deisel som bär hela filmen, och det kan han göra stolt också. Den sköna blandningen av verklighetsbaserat drama och komedi är i symbios. Se denna!

[rating:7.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.