utvald bild
4aug

Edison

Edison
Edison

Originaltitel: Edison
Speltid: 97 min
Genre: Drama,Thriller
Regi: David J. Burke
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0389957/

Handling

Den unga kämpande reportern Pollack (Justin Timberlake) får i uppgift att följa en av den nya polisstyrkans rättegångar. F.R.A.T är polisstyrkan som har rensat på Edisons gator, men dåliga rykten cirkulerar. Pollack är inte sen på att uppfatta något som ska förändra hans liv för alltid. Ovetande vad han verkligen ger sig in på så står han snart i centrum för stadens korruption, pengatvätt och polisvåld. I rollerna ser vi förövrigt Morgan Freeman, Kevin Spacey, LL Cool J och Dylan McDermott

Edison, en stad i korruption. Detta är en sådan film som känns svår att placera. Den har hög potential samtidigt som storyn vissa stunder inte känns genomtänkt. Justin Timberlake ska nog hålla sig till musiken, jag tycker inte att han passar in alls i rollen som Pollack här. Det är lite synd för filmen i stort att Justin känns så felplacerad. Om man bortser från dessa skavanker på en rätt välbudgeterad film så är den rätt ok. Men den passar nog bättre som TV-film än i biosalongen.

[rating:4/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.