utvald bild
3jul

Munich

Munich
Munich

Originaltitel: Munich
Speltid: 164 min
Genre: Drama,Historia,Thriller
Regi: Steven Spielberg
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0408306/

Handling

Året är 1972 och det är OS i München när det som inte får hända händer. 11 israeliska olympier blir kidnappade och mördade av palestinska terrorister. Något som hela världen ser på med häpnad. Den israeliska underrättelsetjänsten tänker inte bara se på hur dessa terrorister hyllas av andra extrema grupper. Man bestämmer sig för att på ett dolt sätt visa världen vad som händer med terrorister som attackerar deras landsmän. Ett efterspel som inte blir som någon trott, speciellt inte för dom 5 israeliska män som leder operationen…

Munich, ett välgjort historiskt drama. Detta är en riktigt bra film, mycket välgjord. Jag ska erkänna att jag hade inte speciellt bra koll på denna historiska händelse innan filmen. Det har jag nu. En väldigt intressant historia och dess efterspel. Jag gillar hur bra dom fått filmen att se ut. Ingen skulle se att det inte är filmat på 70-talet, och ändå så har man fått in dom moderna actionscenerna. Man ska nog ha skapligt frisk mage för en del av scenerna är riktigt starka. Sammanfattningsvis så skulle jag säga att detta är ett starkt drama som jag tror dom flesta skulle gilla. I rollerna ser vi bl.a Eric Bana & Daniel Craig.

[rating:7.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.