utvald bild
1jul

Hustle & Flow

Hustle & Flow
Hustle & Flow

Originaltitel: Hustle & Flow
Speltid: 116 min
Genre: Drama/Musik
Regi: Craig Brewer
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0410097/

Handling

Förortshallicken Djay (Terrence Howard) lever ett rätt trasigt och tufft liv tillsammans med tre av sina tjejer. Inte mycket har gått rätt efter att hans far dog vid 12 års ålder men DJay känner att livet håller på att hinna ikapp honom. En dag får han dock chansen att förändra allt en gång för alla. Något i hans närhet blåser liv i den stora drömmen om att bli rappare. När han dessutom får möjligheten att möta artisten Skinny Black (Ludacris) från sitt barndomskvarter, så gör han allt för att drömmen ska slå in.

Hustle & Flow, stora drömmar från förorten. Jag känner mig rätt kluven inför denna film. Vet inte om jag tycker att det är en riktigt bra rulle eller bara sådär. Kanske är det för att den här ”hood-gangster-rap”-mentaliteten inte tilltalar mig? Jag tycker att den blir aningen seg ibland. Dock känns det som en genuin story med bra skådespelarinsattser. Jag tror att folk som gillar hiphop och är inne i den stilen verkligen kan gilla denna. I rollerna ser man bl.a Terrence Howard, Anthony Anderson, Taryn Manning, Ludacris & Isaac Hayes.

[rating:6/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.