utvald bild
2jul

Bandidas

Bandidas
Bandidas

Originaltitel: Bandidas
Speltid: 93 min
Genre: Action,Western
Regi: Joachim Roenning & Espen Sandberg
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0416496/

Handling

Dom två kvinnorna Maria & Sara (Penélope Cruz, Salma Hayek) med dom väldigt olika bakgrunderna, möts av en slump när båda deras fäder blir skjutna av den amerikanska grupp ligister som försöker ta marken och tillgångarna ifrån folket i deras stad. För att stoppa detta tvingas dom att samarbeta. Mot förmodan blir dom den ökända rånarduon ”Bandidas” som gör allt för att ta tillbaka marken och guldet till sitt folk.

Bandidas, söt mexikanarwestern. En rättså underhållande film som flyter på rakt igenom. Dom komiska inslagen får den att bli precis lagom. Helt ok som eftermiddagsunderhållning men ingen storfilm kanske. Penélope Cruz och Salma Hayek gör båda bra huvudroller, men den skådespelarinsatts jag gillar bäst är av Steve Zahns som spelar den något tafatte Quentin Cooke.

[rating:6/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.