utvald bild
14jun

The Pink Panther

The Pink Panther
The Pink Panther

Originaltitel: The Pink Panther
Speltid: 93 min
Genre: Komedi
Regi: Shawn Levy
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0383216/

Handling

Polismannen Jacques Clouseau (Steve Martin), jobbar i en liten fransk stad där han är källan till många tokiga upptåg. När polischefen Dreyfus (Kevin Kline) bestämmer sig för att göra allt för att få landets hedersmedalj så sitter han Clouseau på fallet med mordet och den rosa diamanten i tron att han ska misslyckas. Detta för att själv i tysthet lösa fallet och bli folkets hjälte. Clouseau är oberäknelig och ställer till en hel del tokigheter på vägen tillsammans med sin poliskollega Ponton (Jean Reno).

The Pink Panther, Rosa Pantern i ny tappning. Till en början så här efter att ha sett filmen så tycker jag nog att den har fått en aning oförtjänt dålig kritik. Visst är det inget nytt eller filmhistoriskt, men långt ifrån dålig. Det man skulle kunna tänkas sig är att den skulle bli bättre som oklippt. Gillar man Steve Martins knasiga komedier så borde man gilla denna också. Själv tyckte jag att det var ett par riktigt roliga scener där min smak passas upp. Tyvärr så avtar det lite efter halva filmen, där storyn behöver komma ikapp det komiska. Steve Martin är lika bra som han var för 20år sen i min mening. I övrigt så ser vi Kevin Kline, Jean Reno, Emily Mortimer och Beyoncé Knowles i rollerna. Beyoncé har i mina ögon inte hittat rätt på vita duken och så inte heller i denna.

[rating:5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.