utvald bild
28jun

Kids In America

Kids In America
Kids In America

Originaltitel: Kids In America
Speltid: 91 min
Genre: Komedi,Drama
Regi: Josh Stolberg
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0408961/

Handling

Holden Donovan (Gregory Smith) och hans skolkamrater på Booker High School börjar tröttna rejält på sin rektor Weller (Julie Bowen) som gör allt för att klanka ner, tysta ner och inte låta dom vara sig själva. Dom bestämmer sig med hjälp av sin filmklasslärare (Malik Yoba) att sätta hårt mot hårt när flera av vännerna blir avstängda från skolan. Deras mål blir att se till att rektor Weller inte blir vald till skolstyrelsen vid nästa skolval.

Kids In America, en ”teen movie” med det lilla extra. En på omslaget sett kanske typisk tonårsfilm, men skenet bedrar. Detta är snäppet bättre än vanligt när det gäller denna typ av filmer. Antagligen för att flera av berättelserna är tagna ur verkligheten. Tycker det är en rätt charmig film som inte bara fokuserar på ”highschool” fester och cheerleders utan även på skolmiljön. Skaplig insatser rakt igenom vad det gäller skådespelare. I rollerna ser man bl.a Gregory Smith från tv-serien Everwood, Malik Yoba, Stephanie Sherrin och Julie Bowen från tv-serier som Ed & Lost.

[rating:5.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.