utvald bild
15jun

Firewall

Firewall
Firewall

Originaltitel: Firewall
Speltid: 105 min
Genre: Drama,Thriller
Regi: Richard Loncraine
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0408345/

Handling

Jack Stanfield (Harrison Ford) är en säkerhetschef för en banks internetenhet. Plötsligt en dag kommer han hem till en obehaglig överaskning. Ett gäng rånare har tagit över hans liv och kidnappat hans familj. Allt för att han ska ge tillträde via bankens nätverk till rånarna. Men allt går naturligtvis inte som planerat.

Firewall, en Fordseg thriller. Tycker inte att Harrison Ford har åstakommit några direkt bra roller dom senaste åren. Känns liksom lite fel att han fortfarnade ska vara den här actionhjälten han var förr. Dessvärre så speglar det även denna filmen rakt igenom. Firewall är en rättså seg och intetsägande thriller där man vet hur filmen slutar dom första minuterna i princip. Nu ska jag kanske inte fläska på för mycket med dålig kritik här, den går trotts allt att se ändå. Men jag tror som sagt att någon annan skådespelare hade varit på sin plats istället för Ford. Sen hade man kunnat lagt ner lite mer tid på storyn. Men visst, tråkigt en lördagskväll och sugen på en skaplig thriller så funkar den. I övrigt ser vi i rollerna bl.a Paul Bettany, Virginia Madsen & Mary Lynn Rajskub.

[rating:4/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.