utvald bild
24maj

The Jacket

The Jacket
The Jacket

Originaltitel: The Jacket
Speltid: 103min
Genre: Thriller/Drama/Sci-fi
Regi: John Maybury
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0366627/

Handling

Gulfkrigsveteranen Jack Starks (Adrien Brody) får en hel del minnesluckor efter att ha blivit skjuten i huvudet. Något som inte gör hans tillvaro lätt. När han en dag hittas vid en mordplats och inte minns mycket så börjar hans riktiga resa. Istället för att bli dömd för mord så blir han inlåst på ett mentalsjukhus där det förekommer en del mystiska medicinska tekniker. Dr. Becker (Kris Kristofferson) kommer att bjuda Jack på en av hans livs märkligaste resor.

Det finns en huvudsaklig anledning till att jag verkligen gillar denna film. Mystiken och den där ovetande spänningen. Det är en psykologisk drama/thriller som verkligen sätter sig i huvudet. Adrien Brody som tidigare fått en Oscar för ”The Pianist” gör en kanonroll. Han gör dom här lite instängda, psykologiska rollerna väldigt bra. I rollerna ser vi även Keira Knightley & Jennifer Jason Leigh.

[rating:9/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.