utvald bild
22maj

Running Scared

Running Scared
Running Scared

Originaltitel: Running Scared
Speltid: 122 min
Genre: Action,Drama,Thriller
Regi: Wayne Kramer
IMDb: http://us.imdb.com/title/tt0404390/

Handling

Joey Gazelle (Paul Walker) är en smågangster som just fått det hett om öronen. En narkotika deal går snett och det visar sig att Joey och hans kumpaner just dödat ett par smutsiga poliser. Joey får som uppgift att göra sig av med vapnen och gömmer dom i källaren. Det skulle han aldrig ha gjort. Joeys son och hans kompis Oleg (Cameron Bright) ser nämligen var han gömmer dom. Inom några timmar har både Joey och Oleg en tuff sitts att ta sig ur.

Running Scared, en tuff action/drama/thriller med det rätta klöset. Många filmer i den här klassen har en förmåga att börja lite småsegt, men inte här. Man kastas direkt in i actionscenerna, och där är man fast. Man får lätt Tarantino-känsla av denna rullen, snabba vändningar, brutala actionscener & tuffa flashbacks. Paul Walker är väl kanske inte den som gjort dom där storrollerna innan även om man sett honom i filmer som The Fast & The Furious, men här tycker jag att han växer. En riktigt gedigen roll. Cameron Bright gör även han en kanonroll som lille Oleg. En klart grym rulle som genom sina något märkliga vändningar håller mystiken uppe filmen igenom.

[rating:7.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.