utvald bild
6maj

King Kong

King Kong
King Kong

Originaltitel: King Kong
Speltid: 187 min
Genre: Action,Drama,Äventyr
Regi: Peter Jackson
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0360717/

Handling

1933 New York, en överambitiös filmproducent (Jack Black) tar sina skådespelare på en märklig resa som ska leda dem till Döskalleön. Där möts man av jätteapan Kong som blir förtjust i huvurollsinehavaren (Naomi Watts). Allt leder dem alla tillbaks till New York. Nyproduktion av 1933 års version.

King Kong, storfilm på nytt. Man kan väl börja med att säga att 3 tim går snabbt ibland. Många spektakulära & vackra scener. En film som har det mesta, och inte dåligt av det heller. Vare sig man gillar såna här filmer eller inte så blir man lätt medryckt i alla mäktiga scener. Är inte den som vanligtvis gillar såna här ”monster”-filmer men den här är absolut storslagen. Den ända gång jag blir påmind om vad det är för genre jag egentligen kolla på är en stund i jungeln. Där tycker jag ett tag att det blir för mycket, men det är ända gången i filmen också. I rollerna ser man bl.a Jack Black, Adrien Brody & Naomi Watts.

[rating:8/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.