utvald bild
21apr

The Myth

The Myth
The Myth

Originaltitel: San wa
Speltid: 118 min
Genre: Action,Fantasi,Äventyr
Regi: Stanley Tong
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0365847/

Handling

Jack (Jackie Chan) en arkiolog/forskare i dagens Kina börjar drömma drömmar om att han är en general i ett kejsardöme för länge sen. Allt verkar bara vara drömmar tills den dagen han kommer nära något som gör drömmarna till verklighet. Nu börjar han forska i om det finns något samband mellan hans drömmar och det forntida Kina.

The Myth (San wa), Jackie Chan möter Tomb Raider och The Last Samurai. Känns lite som en disneyfilm om det inte vore för alla fightscener. Men denna innehåller många vackra scener som oftast i asiatiska filmer. Man skickas mellan dåtid och nutid, mellan Jack’s drömmar och verklighet. Dessvärre faller det lite på att det känns som om man redan sett filmen redan innan. Men visst Jackie Chan snabbhet är alltid imponerande.

[rating:5.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.