utvald bild
27apr

Serenity

Serenity
Serenity

Originaltitel: Serenity
Speltid: 119 min
Genre: Action,Fantasi,Sci-fi
Regi: Joss Whedon
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0379786/

Handling

Kapten Malcom (Nathan Fillion) på farkosten Serenity hamnar i en situation som gör att alliansen vill åt honom och hans ”last”, nämligen River Tam (Summer Glau), systern till skäppets doktor. Systern som tidigare varit kidnappad av alliansen, där hon blivit hjärntvättad. Folket ombord på Serenity får snart reda på vad för färdigheter River Tam (Summer Glau) har utvecklat hos alliansen och varför dom så gärna vill ha henne tillbaka.

Serenity, en imponerande civilation i rymden. Det känns som detta verkligen är något att bygga på i filmväg. Visst storyn blir aldrig så unik som Star Wars men detta är bra. Mycket snygga ”space”-scener, intressanta personligheter och måstet, alliansen mot motståndsrörelsen. Dock måste jag säga att jag saknar något litet som jag inte kan sätta fingret på för att detta ska bli en riktig kanonfilm. Från skaparen av Buffy & Angel.

[rating:7.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.