utvald bild
2apr

Kinky Boots

Kinky Boots
Kinky Boots

Originaltitel: Kinky Boots
Speltid: 107 min
Genre: Komedi, Drama
Regi: Julian Jarrold
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0434124/

Handling

Charlie är uppväxt i sin fars skofabrik i norra London och är tänkt arving till densamma när fadern går bort. Dock så har han andra planer för sin framtid. En framtid som inte riktigt blir som han tänkt sig när fadern hastigt går bort i förtid. Charlie tar motsträvigt över fabriken och får till sin förskräckelse reda på att en stororder gått i stöpet. Nu måste han rädda fabriken och dess arbetare. Hjälpen kommer oväntat från en av Londons ”drag queens”…

Kinky Boots, är en brittisk saga för vuxna. Till en början hade jag nog väntat mig mer av en handling än vad det verkligen var. Filmen är charmig på sitt udda sätt men faller som sagt en del på handlingen. Det som räddar filmen någorlunda helskinnad är skådespelarinsattserna. I rollerna ser man bl.a Joel Edgerton från TV-serien ”The Secret Life of Us” och Jemima Rooper från TV-serien ”As If”.

[rating:4.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.