utvald bild
19apr

Everything is Illuminated

Everything is Illuminated
Everything is Illuminated

Originaltitel: Everything is Illuminated
Speltid: 106 min
Genre: Drama,Komedi
Regi: Liev Schreiber
IMDb: http://us.imdb.com/title/tt0404030/

Handling

Jonathan (Elijah Wood), en ung judisk man åker till Ukrina för att söka sina rötter och för att hitta den kvinna som räddade hans farfar från tyskarna under invasionen. Börjar som en rätt märklig historia där han väl i Ukrina får hjälp av den inhemske tolken Alex (Eugene Hutz) och tillsammans med Alex farfar (Boris Leskin) får dom uppleva mer än dom väntat. Baserad på den kritikerrosade novelen av Jonathan Safran Foer

Everything is Illuminated, en gripande berättelse om andra världskrigets arv och hemligheter. En annorlunda berättelse där kulturer möter varandra i då och nutid. Till en början ett rättså märkligt sökande där olika språk och kulturer möts, för att sedan bli en gripande historia om vänskap och kärlek. Elijah Wood visar än en gång att han hör hemma på vita duken, även rollen som Alex (Eugene Hutz) är underbar. Jag tror att en del vill sätta denna film under kategorin komedi, men jag skulle mer säga att det är ett drama med komiska inslag.

[rating:8/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.